-Avviser totalt røykeforbud

Rådmannen foreslår å innføre forbud mot røyking utenfor kommunale bygg og totalt røykeforbud i arbeidstiden innen utgangen av 2009. – Dette er å gå alt for langt, sier Venstres Helge Solum Larsen som er nestleder i administrasjonsutvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Forslagene framkommer i en orienteringsak til Administrasjonsutvalgets møte 30 september. Les hele saken her >>

Helge Solum Larsen avviser forslaget. -Dette er kun å stigmatisere grupper av ansatte. Et slikt røykeforbud kan jo ikke engang håndheves. Da blir det kun markering av negativ holdning. Det bør vi holde oss for gode til som arbeidsgiver, sier Solum Larsen.

Solum Larsen understreker at det er positivt dersom ansatte selv skulle velge å slutte å røyke. – Røykeavvenningskurs er posistivt, men vi bør utvide ordningen til å også ta regningen uavhengig av om den ansatte klarer det eller ei.
Stavanger kommune betaler idag kun røykeavenningskurs, dersom den ansatte er røykfri etter et år.

Venstres representant i Administrasjonsutvalget er bekymret over det fokuset denne saken gir kommunens arbeidsgiverpolitikk. -Vi trenger ekstraordinær innsats for beholde våre dyktige medarbeidere og for å klare å rekruttere flere nye selvstendige kreative mennesker til vår organinsasjon.
Det er dette som skal ha personalavdelingens fokus, sier Solum Larsen.
-Det skapes ikke en respektert ledelse eller et godt omdømme av å stigmatisere grupper av ansatte, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**