Formannskapet: Ønsker strengere finansreglement

Formannskapet skal behandle nytt finansreglement på onsdag, og May Britt Vihovde signaliserer at hun ønsker et strengere reglement enn det som er foreslått fra administrasjonen. Et ad hoc utvalg har sett på reglementet, men det endelige utkastet er administrasjonens.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

May-Britt Vihovde

Foto: Audun Halaas

Vihovde foreslår en rekke innstramminger i finansreglementet, og hun peker blant annet på at Kommunaldpartementet i sitt forslag til ny forskrift slår fast at “Reglementet skal baseres på kommunens eller fylkeskommunens egen kunnskap”.

Oslo kommune som har et langt større apparat og med langt mer omfattende kunnskap har likevel et mer restriktivt finansreglement enn det som nå er foreslått for Haugesund.

I formannskapsmøte onsdag 24. oktober vil derfor Venstre foreslå endringer innen ulike deler av finansreglementet, alle med siktemål å dempe risiko og å bringe prinsippielt viktige forhold under politisk kontroll.

Blant annet ønsker Venstre at bystyret skal ta prinsippielle avgjørelser rundt hvor store deler av kommunens lån skal være med fast eller flytende rente, at kommunen skal sikre seg mot valutarisiko, og at det skal skal foreligge bystyrevedtak dersom finansforvaltningen settes bort til utenforstående. Venstre ønsker også at rådmannens ansvar for oppfølging av eventuelle eksterne forvaltere skal være tydligere presisert i reglementet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**