Ber statsråden instruere NAV

Aftenposten meldte igår at ventelisten hos NAV har økt med 5000 til 19000. Tidsfrister brytes hele tiden. Som en konsekvens av treg saksbehandling tvinges folk over til sosialkontoret. Venstres Odd Einar Dørum ber arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen gripe inn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


-Det som nå beskrives om NAV og syke mennesker er helt uakseptabelt. Det eksisterer i dag frister, men de gir ikke rettigheter til brukerne som trenger hjelp. Nå må fristene få konsekvenser, derfor må det ved fristbrudd utbetales et beløp til syke som venter på uføretrygd på linje med rehabiliteringspenger. Her må statsråden rydde opp, sier Venstres Odd Einar Dørum.

Faller mellom to stoler
Dørum viser til at hele hensikten med NAV var jo nettopp at folk ikke skulle falle mellom to stoler. Det som nå skjer nå er derfor både opprørende og forstemmende.

-Statsråden er valgt ombud for alle de som trenger hjelp, og må skjære igjennom å gi klare instrukser til NAV om at venter man på en avklaring og fristen brytes så skal det komme en utbetaling, sier en opprørt Dørum.

– Disse spillereglene får man følge til NAV får orden i systemet. Syke mennesker skal ikke lide for dette i tillegg, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**