Venstre tar opp reklame langs Drammenselva

Etter at Ultra satte opp en stor opplyst logo på en lekter ved Union brygge, har det oppstått et behov for et klart regelverk om reklame langs Drammenselva. Venstres gruppeleder og nestleder i komiteen for byutvikling og kultur, Asgeir Osnes, har derfor bedt om å få saken opp på den politiske dagsorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fontenen

Foto: Claus Haals

– Her er det et behov for et klart og meget restriktivt regelverk. Det har vært brukt mye penger på å forskjønne Drammenselva og gjøre denne tilgjengelig for drammensborgerne. Å tillate reklame langs elva er en visuell forsøpling og vil sette bymiljøarbeidet langs elva veldig langt tilbake! Det sier Venstres gruppeleder Asgeir Osnes.

Venstre har derfor bedt om å få saken opp til behandling i bystyrkomitéen for byutvikling og kultur.

– I denne sammenhengen er det viktig å ta fram igjen kommunedelplanen for Drammenselva. Drammenselva og elveparkanleggene er blitt en viktig del av Dramen, og vi må derfor ha en aktiv og fokusert plan for å bevare det slik! I andre deler av byen har vi et rimelig strengt reglement for reklameskilt, for eksempel i gågata og langs veier. Drammen Venstre ønsker derfor å få klarhet om det finnes det et slikt reglement for skilting på elva, og hva er reglene for hva som eventuelt blir tillatt? Dersom det ikke finnes, vil Drammen Venstre at det snarest blir utarbeidet et slikt regelverk. Det sier gruppeleder Asgeir Osnes.

Velkommen til båttur

Foto: Claus Haals

Asgeir Osnes
Gruppeleder Drammen Venstre
Nestleder komite for byutvikling og kultur
93 42 92 92

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**