Elevenes arbeidsmiljø må bedres

I et leserinnlegg i Adresseavisen i dag tar kommunalråd Jon Gunnes til orde for å bedre finansieringsordningen for skolebygg slik at kommunene får muligheten til å finansiere nybygg og renovering. Hele innlegget kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Elevenes arbeidsmiljø må bedres nå!

Skolegard

Venstre vil gjeninnføre rentekompensasjonsordningen for skolebygg slik at skoleeierne får adgang til å finansiere nybygg og renovering av eksisterende bygg.

Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell (SV) vil pusse opp skolene med egne hender hvis han ikke klarer å få på plass bidrag fra staten til neste år. Det ser ut som Solhjell trenger hjelp for å få gjennomslag i sin egen regjering. SV-statsrådene jobber hvis på denne måten. Forskningsministeren og nå kunnskapsministeren får ikke gjennomslag i egen regjering. Er det på tide med flere dissenser? Jeg bidrar gjerne fra Trondheim. Vi står i fare for å utsette oppussingen av våre skoler fordi rentenivået har blitt så høyt. Hvorfor kan ikke vi allerede i årets statsbudsjett få vedtatt rentekompensasjonsordningen slik at vi lokalpolitiker kan få jobbe litt langsiktig i stedet for "trusler" om Solhjell som snekker. Regjeringen driver slett håndverk!

Jon Gunnes

Jon Gunnes, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**