Skisse for det nye fiskemottaket i Risør er klart

De første skissene til det nye fiskemottaket i Risør ble for en uke siden oversendt styret i Fiskerihavna Risør A/S og daglig leder av Risør Fiskemottak A/S. De nye skissene gir rom for økt frysekapasitet og økt butikkareal i forhold til tidligere bygg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Ideskissen viser et noe anderledes bygg på samme tomt som tidligere.

Ideskissen viser et noe anderledes bygg på samme tomt som tidligere.

Informasjon så langt peker mot en løsning hvor det nye bygget til fiskemottaket blir oppført i en etasje med samme front eller avstand mot sjø og Holmen som tidligere fiskemottak, men med økt avstand mot fiskernes boder og med en 8 meters utvidelse ut mot parkeringsarealet i vest.

Skissene ble klare for en ukes tid siden, og vurderes nå av styret i eierselskapet Fiskerihavna Risør AS og daglig leder Yngvar Aanonsen i Risør Fiskerimottak AS.

Tidligere i uken gav daglig leder Yngvar Aanonsen uttrykk for at han ville søke HU for plan, miljø og tekniske tjenester, som havnemyndighet om å få disponere den øvrige del av arealet Risør kommune eier, og som fiskerne idag disponerer på Holmen (Fiskerihavna Risør A/S leier kun et punktfestet område der hvor det nedbrente fiskemottaket stod).

En utvidelse av areal mot Buviksvegen har koalisjonen flere ganger pekt på, bl.a. for å sikre nødvendig areal rundt fiskemottaket slik at transportører av fiskeprodukter skal slippe å snu og ikke minst hindre rygging med store vogntog på offentlige areal hvor det til tider vil ferdes mye folk. Spørsmålet er hvordan dette ivaretas når de nå ønsker å bygge opp igjen fiskemottaket på akkurat samme sted som tidligere.

Daglig leder Yngvar Aanonsen har tidligere også uttalt at hans største problem, ved siden av å få bygget gjennoppbygget, var å skaffe økt kaiplass med tilstrekkelig dybde til de store fiskebåtene fiskemottaket er avhengige av. En gjenoppbygging av selve bygningen dekker primærbehovet, men løser ikke sekundærbehovet om økt kai med tilstrekkelig dybde.

Det er også viktig å få belyst de økonomiske konsekvenser for de mange planene og ønskene som idag synes å være gjeldende. En gjennomgang av de senere års regnskap viser også at det må inn frisk kapital dersom en vil noe mer enn bare å gjenoppbygge fiskemotaket.

Risør Venstres klare og entydige råd er: Vi ber alle berørte parter på Holmen om å sette seg sammen og ta en felles gjennomgang hvor alle sider blir belyst og evaluert før tiltak iverksettes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**