Vera spør mest for Nord-Norge

Ingen politiker i Nord-Norge er ivrigere enn Venstres Vera Lysklætt når det gjelder å kreve svar fra regjeringa. – For oss i opposisjonen og meg som stortingsrepresentant fra Finnmark, er dette den sikreste måten å sette søkelyset på viktige saker for oss i Finnmark, sier Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Stortingets egen oversikt taler sitt tydelige språk: Ingen stortingspolitiker i Nord-Norge er ivrigere etter å kreve svar fra ulike statsråder om lokale og regionale saker, jfr oversikten her nederst.

– Dette er bare min måte å løfte fram de lokale sakene på, forklarer Venstres stortingsrepresentant fra Finnmark. Se også NRK Sami Rádio.

 Ingen politiker i Nord-Norge er ivrigere enn Venstres Vera Lysklætt når det gjelder å kreve svar fra regjeringa.

Ingen politiker i Nord-Norge er ivrigere enn Venstres Vera Lysklætt når det gjelder å kreve svar fra regjeringa.

Manglende åpenhet
— Jeg synes regjeringa ofte er mer opptatt av å holde informasjonen for seg selv, fremfor å vise åpenhet. Spørsmålene til regjeringsmedlemmene er en viktig måte å belyse saker som trenger offentlighetens lys på seg, forklarer Lysklætt.

Men ikke sjelden fører spørsmålene til at fornuften slår inn. Som når et rundskriv skapte problemer for byggingen av Norasenteret i Sør-Varanger.
— To uker etter at jeg ba barne- og likestillingsministeren gripe inn, kom Huitfeldt med en krystallklar avklaring om at prosjektet ikke skulle stanses eller forsinkes.

Viktig for Nord-Norge
Vera Lysklætt mener Nord-Norge er avhengige av politikere som stiller kritiske spørsmål til saker som er viktige for landet og regionen.

– Vi har en felles målsetting om å ta hele landet i bruk. Det krever at politikere fra regjering og opposisjon har en felles utfordring i å løfte frem saker som folk er opptatt av lokalt. Jo oftere saker fra Nord-Norge står på sakskartet, jo større er sannsynligheten for at folk flest forstår at Norge er mer enn Oslo, sier Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**