Venstre over 6% enda en gang

Venstre har 6,3% på nyeste TV2-måling, og er igjen større enn både SV, Sp og KrF. Les

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


mer om målinga:

Høyre mest tilbake i september

TNS Gallups partibarometer for TV2 gir Høyre en oppslutning på 15,4 prosent i september, en tilbakegang på hele tre prosentpoeng. Også Fremskrittspartiet går denne gang tilbake med 1,3 prosentpoeng til 29,2 prosent.

Dagens måling ville gitt Frp 54 mandater på Stortinget (+ 10), mens Høyre ville fått 24 (+ 1). Dermed har ikke de to partiene på høyresiden lenger flertall, uten støtte fra et sentrumsparti. Arbeiderpartiet går frem med 2,4 prosentpoeng til 30,4 prosent. Dermed er Arbeiderpartiet på nytt landets største parti, etter at Frp har vært størst i to målinger på rad. Arbeiderpartiets fremgang skjer imidlertid delvis på bekostning av regjeringspartner SV. Partiet går tilbake med 1,6 prosentpoeng til 5,7 prosent.

Venstre får en oppslutning på 6,3 prosent (- 0,6). Det ville gitt partileder Lars Sponheim 10 mandater på Stortinget, det er like mange som i dag.

Senterpartiet går frem med 2,3 prosent til en oppslutning på 4,8 prosent. Bakgrunnstallene viser at Senterpartiet har hentet tilbake flere tidligere velgere. KrF går frem med 0,6 prosentpoeng til 4,2 prosent og ville fått 7 mandater på Stortinget (- 4). Venstre mister denne gang noen flere tidligere velgere til Arbeiderpartiet, mens det er færre tidligere Venstrevelgere som svarer at de vil stemme Høyre. Rødt får en oppslutning på 2,3 prosent (+ 0,6). Det ville sikret partiet to mandater på Stortinget. Andre partier og lister får 1,7 prosent, det samme som tidlig i august. Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV2 ved personlige telefonintervjuer i tidsrommet 25. — 31. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**