– Buskerud er stolt av deg, Ole Einar!

Fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V) var på plass ved avdukinga av statuen av Ole Einar Bjørndalen på Simostranda lørdag. -Buskerud er veldig stolt og imponert over din innsats gjennom mange år. Du setter Simostranda, Modum, Buskerud og Norge på verdenskartet, sa Stegane i sin tale til Bjørndalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Men Bjørndalens karriere er ikke over, og fylkesvaraordføreren advarte Bjørndalen.

Ole Einar

Foto: Ingvild Stegane

-Du må være ekstra skjerpa i Anterselva i januar. Da kommer jeg dit som reiseleder for rundt 40 supportere fra Buskerud. Vi har tribuneplass ti meter fra målområdet, så jeg håper på et positivt gjensyn med idrettslig suksess for deg og Norge, sa Stegane.

Under seremonien på Simostranda lørdag overrakte han blomster og boka “Naturperler i Buskerud” til Bjørndalen på vegne av fylkeskommunen.

– Når du en sjelden gang har tid til å slappe av i godstolen håper vi at du vil nyte de flotte naturbildene fra Buskerud.

Ole Einar 2

Foto: Ingvild Stegane

-Jeg har hatt gleden av å følge deg “live” i Anterselva to ganger tidligere. Da har jeg fått en anelse av hvilket navn du har ute i verden. Tyskere, italienere, russere og franskmenn heier mer på deg enn på sine egne. Det runger “Ole, Ole, Ole” over stadion med et engasjement som gjør at det er vanslig å ikke blir rørt av følelser, sa Runolv Stegane i sin “apell” til Bjørndalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**