Venstre i bystyret 11.september

Et greit sakskart gode at første bystyre etter ferien ble unnagjort i en fart.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Pga oppussing av bystyre salen var dagens bystyre lagt til befalsmessa på hovedflystasjonen. Bystyret ble innledet med en orientering om forsvaret i Bodø. For Venstres vedkommende finner vi det positivt at det er satt ned et utvalg som fram til årsskiftet skal se på den militære flyplasstrukturen i Norge, vi får vente spent på konklusjoner herfra.

Miljø, fly

Foto: Luth

Ellers går planene som ble lansert av Team Bodø om ny flystripe sin gang. Det som er sikkert er at nye jagerfly uansett type vil øke støynivået fra lufthavnen i Bodø vesentlig. Bodø Venstre vil jobbe for at vi har en god debatt om konsekvensene dette får for Bodø er i samsvar med de visjonene vi har for byutviklingen.

Ordføreren holdt en kort informasjon uten noen store overraskelser etterfulgt av informasjon fra rådmannen som igjen gjentok sine oppfordringer om moderasjon og nøkternhet og innsparingsvilje fra politikerne.

Bystyret hadde besøk av lokalutvalget i Skjerstad som hadde en fin og fyldig informasjon om tanker og arbeid som de utfører.

Sakskartet var delvis preget av ferie da de store sakene kanskje ikke var med. Noen viktige saker var dog der, og Venstre stod mange ganger alene eller i et mindretall mot en tafatt posisjon som fører en merkelig politikk og gang på gang motsier seg selv.

PS 08/122 Årnesheimen borettslag – søknad om bidrag til rassikring
Venstre gikk som eneste parti mot å dekke 250.000,- til rassikring i et privat borettslag. Da dette etter vår vurdering er borettslaget eget ansvar å sikre sine eiendeler og beboere.

PS 08/124 Helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet

Solnedgang sjø hav

Foto: Bjørg Lien

Venstre, Rødt og SV viste igjen hvem det er som tør å ta et miljøpolitisk ståsted i denne kommunen. Overraskende svek SP og KRF miljøspørsmålene og støttet flertallet i en uttalelse som i stor grad var positiv til økt oljeutvinning og seismikkaktivitet i våre proteinrike farvann.

PS 08/125 Sinus – framtidig drift

Sinus

FRP stod heldigvis alene i denne saken hvor posisjonen fullstendig har snudd og innsett viktighet av dette kulturtilbudet og Sinus unike posisjon i bysamfunnet.

PS 08/126 Tilleggsfinansiering ved kjøp av gjennomgangsboliger på Nedre Hunstadmoen

Hus

Foto: Microsoft

Venstre gikk som enste parti mot å bruke 19 millioner av en slunken kommunekasse i et stagnert/ nedadgående boligmarked. Vi hadde et alternativt forslag til innstillingen som ble nedstemt:
1. Bodø kommune avviser tilbudet fra Skifte Eiendom om kjøp av boliger på Nedre Hunstadmoen.
2. Bodø Bystyre avsetter 10,5 millioner til investering i 6 innflyttningsklare eneboliger i Bodø kommune. Eiendomskontoret skal prioritere disse investeringene, og slik at innflytting kan skje innen 31.12.09

Når posisjonen ikke har tro på markedet blir det lett å bruke kommunale midler på tøv…

PS 08/127 Frivillighetssentralen i Bodø – søknad om ekstra driftstilskudd
PS 08/129 Søknad om tilskuddsmidler til “Ny Giv”

Posisjonen klarte ikke i noen av disse sakene å finne sårt tiltrengte midler til gode tiltak. Her var dog hele opposisjonen (Venstre, Høyre, FRP og Rødt) samlet og gikk for innvilgelse, men når Krf og SV henger seg på AP blir det vanskelig å finne midler til disse gode institusjonen i bysamfunnet. Det blir spennende å se om posisjonen finner midler i sine budsjetter når de skal fremlegges i desember.

PS 08/139 Forslag til reguleringsplan for Støver Øst fase 1. Ny behandling
Venstre var som eneste parti motstander av måten dette feltet reguleres på. Her tillater vi en ny bydel fullstendig lagt under betong og asfalt med fullstendig mangel på grønt og friarealer. Venstres alternative forslags om ble nedstemt var:
Forelagt reguleringsplan for Støver Øst Fase 1, datert 09.05. 08, med tilhørende reguleringsbestemmelser avvises av bystyret.

Utbygger må holde seg innenfor gjeldende planbestemmelser for Bodø kommune, og omarbeide opprinnelig plankart i henhold til dette. Bystyre godtar ikke område FGA1 innarbeid i planene.

Bystyret anbefaler to alternativer ovenfor utbygger;
a) redusere antall boenheter i plankartet og utvide eksisterende friområder tilsvarende.
b) etablere felles biloppstillingsplasser på område FAG2 og tilsvarende redusere biloppstillingsplasser i felt B13, B14, B12, B11 (Galnåsmyra-modellen) samt legge 50% av biloppstillingsplassene i felt B19 i eller under bebyggelsen i feltet slik at utnyttelsesgraden for planområdet blir i henhold til kommunale vedtekter.

PS 08/140 Saltenstrategier 2008-2011

Saltenpendelen på Nordlandsbanen slår ut buss og privatbil, men mangler stopp og frekvens for nærtra

Foto: E. Kantun 20©05.

Saltenstrategiene er felles for alle ni Saltenkommunene uten muligheter for endringer og ble enstemmig tilrådd. Venstre oppfordret ordføreren å ta med seg inn i det videre arbeidet i Saltensregionsråd at mulighet for pendling ut fra fylkeshovedstaden også blir en del av strategien til dette rådet og at arbeidet med etablering av bybane mellom Fauske-Reitan-Tverlandet-Mørkved-Bodø intensiveres.

PS 08/144 Interpellasjoner FO 08/11 Interpellasjon vedr. kirkebuss i Rønvik (V)

buss saltenbilruter

Foto: Nordlandsbuss AS

Ikke overraskende ble denne interpellasjonen avvist av ordføreren, dog ble et ønske fra Venstres bystyrerepresentant om at kollektivgruppen måtte se på mulighetene for å etablere et kollektivtilbud fra nordsiden på søndagsformiddag før kirketid tatt til vurdering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**