Slår alarm om elendig e-postsystem i kommunen

-Det er et alvorlig problem når folk som sender e-post til kommunen ikke kan føle trygghet for at den kommer fram. Det sier varaordfører Runolv Stegane (V) som reiser spørsmål om svikt i e-postsystemet i formannskapet torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Steganes skriftlige spørsmål til ordførerer Kari Ask:

Sigdalsbygg

Foto: Runolv Stegane

Problemer med Sigdal kommunens nettløsning/e-post til Sigdal kommune

Jeg varsler hermed at jeg i formannskapets møte 11.september vil ta opp spørsmål omkring det faktum at det er store problemer med å kommunisere elektronisk med Sigdal kommune.

Jeg har som idrettsleder gjennom samarbeidet med kommunen i forbindelse med Ungdomsmesterskapet i friidrett fått erfare at det rår bingotilstander mht. å nå fram med e-post til ansatte i Sigdal kommune og til kommmunens postmottak.

Jeg har også i mittt verv som folkevalgt fått erfare at e-post til rådmannen, ordfører, kultur og idrettsleder og til postmottaket i kommunen ikke når fram.

Dette er et alvorlig problem for rettsikkerheten til folk som henvender seg til kommunen (frister o.l.). Det er også er problem for ansatte i kommunen. Vi kan ikke ha et opplegg der en, i tillegg til å sende e-post, må ringe for å sjekke om e-posten har kommet fram.

I noen tilfeller har jeg over tid fått melding om at e-post ikke kommer fram (etter opptil 9 forsøk). I det siste har det ikke kommet returmelding. Dermed kan ikke avsender vite at kommunen ikke har fått meldinga.

Dette skader kommunens omdømme mht. til servicenivå, det gir dårlige arbeidsforhold for ansatte, og det skaper inntrykk av elendig offentlig service.

Jeg ber derfor om en redegjørelse omkring problemene i formannskapets møte, og jeg forventer at det omgående tak tas i problemene overfor levrandør av kommunens e-postsystem.

Runolv Stegane
varaordfører

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**