Vil satse 40 millioner på mer utbedring av Sigdalsvegen

– Det er prisverdig at rådmannen nå følger opp tidligere forslag om en ytterligere oppustning av Sigdalsvegen. Nå er det ikke aprilspøk, slik mange trodde da jeg 1. april i 2006 i avisoppslag tok til orde for en offensiv satsing for å få fylkespolitikerne og Regjeringa med på å akseptere en ny forskuttering, sier Runolv Stegane (V) varaordfører både i Sigdal og i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Utbygging og utbedring av riksvegene er et statlig ansvar, men når skiftende regjeringer svikter totalt i samferdselspolitikken, må lokale myndigheter vise veg. Sigdal kommune og Sigdal Kjøkken AS vil, dersom formannskapet og kommunestyret slutter seg til forslaget, nå be om fylkestingets godkjennelse til å forskuttere 40 millioner kroner til utbedring av sterkninga Hole bru-Foss bru.

E18 bremsespor Brekka 1

Foto: Jan Kløvstad

-Sigdal kommune har tidligere forskuttert 25 millioner kroner til utbedring mellom Prestfoss og Horga. Disse pengene får kommunen igjen i 2013. Det er ikke så opplagt at det blir like lett å få til et positivt vedtak nå. Derfor er det viktig at hele det politiske miljøet i Sigdal setter trykk på fylkespolitikerne. For det nye prosjektet og for Sigdal er det helt avgjørende at vi får vite når tid vi kan få pengene tilbake, sier Stegane.

Han mener det egentlig er helt forkastelig at Sigdal kommune/Sigdal Kjøkken AS må ta ansvar for en oppgave (utbygging av riksveg) som er statens ansvar etter prioriteringer fra fylkespolitikerne.

– Vi har allerede betalt mange millioner kroner i renter for det første lånet på 25 millioner kroner. Totalt vil vi trolig betale næremre 30 millioner i renter for at vi tar ansvar der staten svikter, sier Runolv Stegane som er i kamphumør og klar til å kjempe en ny, viktig kamp for Sigdalsvegen.

Les Steganes ytringer om prosjktet for ett år siden
Les oppslag Drammens Tidende 1. april 2006

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**