-Samferdselspolitikken er utgått på dato

Fylkesvaraordfører i Buskerud Runolv Stegane fra Venstre tok et kraftig oppgjør med det han kaller en totalt feilslått samferdselspolitikk under Buskerud Venstres rådsmøte på Kongsberg lørdag. – Ulike regjeringer har ført en politikk som er utgått på dato. Nå er det på tide å handle, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Buskerud Venstres rådsmøte hadde satt samferdsel som tema på en samling der nestleder i transportkomiteen Borghild Tenden (V) og fylkesrådmann i Buskerud, tidligere statsråd Matz Sandman var innledere.

På tide med ny vei

Foto: Tore Rykkel

– Regjeringen og Stortingets manglende evne og vilje til å løse de store utfordringene Norge har når det gjelder nødvendig vedlikehold og nybygging av veg og jernbane er en historie om politikere som løper fra sitt ansvar. Samferdselspolitikken er utgått på dato, og vi står overfor en systemkrise. Nå må det tenkes nytt, og det er tid for handling. Helt nødvendige bevilgninger til veg og jernbane må fristilles fra årlige bevilgninger i statsbudsjettet. Der blir samferdsel en taper i konkurranse med galloperende økninger i trygdeutbetalinger, sier Stegane.

Han tar nå til orde for å omdanne både Jernbaneverket og Statens Vegvesen til statlige foretak eller aksjeselskap som skal stå ansvarlig for finansiering av helt nødvendige investeringer.

– Det må bli slutt på at Regjeringen og Stortinget forsøker å løse langsiktige oppgaver innen samferdsel etter kontantprinsippet. Stortingets bevilgningssystem er et hinder for fornuften, og det har satt Norge mange tiår bak sammmenlignbare land i Europa når det gjelder veg-og jernbaneutbygging, sier Stegane.

Fylkesvaraordføreren i Buskerud varsler at han vil ta en skikkelig kamp både i Venstres programarbeid og på neste års landsmøte for å sikre at Venstre går til valg med en offensiv og nytenkende samferdselspolitikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**