Venstre tar sikte på justeringer i tannhelsetjenesten

Følgende er å lese på Vest-Agder fylkeskommunes nettsider:
Tannhelse er et av temaene i Venstres utkast til stortingsvalgprogram for perioden 2009 -2013.
Leder av programkomiteen er Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Tannbehandling er for mange svært dyrt, og flere oppsøker ikke tannlege før det er for sent og kostnadene blir unødvendig høye. Venstre vil derfor innføre en offentlig finansiert tannhelse som dekker deler av utgiftene til tannbehandling. Alle under 20 år skal få tannhelse gratis, skrives det i programutkastet. Det tas også til orde for refusjonsordning for utsatte grupper og en generell høykostnadsbeskyttelse.

Tennhelse, helse

Foto: Microsoft

I partiprogramutkastet vises det til at tannhelsebehandling og sykdommer i munnhulen er atskilt fra resten av helsevesenet av historiske og økonomiske årsaker- Dårlig tannhelse er sosialt stigmatiserende og årsak til store smerter. Venstre vil at utsatte grupper i større grad enn i dag må bli prioritert gjennom en offentlig refusjonsordning. I tillegg vil partiet innføre en såkalt høykostnadsbeskyttelse som gjør at det offentlige dekker 50 prosent av nødvendige tannlegekostnader
mellom 3000 og 15000kroner årlig, og 85 prosent av kostnadene som overstiger 15000 kroner. I tillegg mener partiet at staten bør bidra til prisinformasjon om tannlegetjenester slik at konkurransen mellom tannleger blir reell.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**