Gunnar Kvassheim kommer!

Gunnar Kvassheim, Venstres miljøpolitiske talsmann og leder for Stortingets energi- og miljøkomite, kommer til Kristiansand 17.november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Han besøker Sørlandsbyen og skal bl.a. være med på åpningen av Klimahuset i Kristiansand. Anne Margrethe Larsen, Stortingsrepresentant og medlem i Utenrikskomiteen, har tatt initiativ til besøket.

Amazonas regnskog

Foto: © Joao Virissimo | Dreamstime.com

Her er invitasjonen til åpningen:

Invitasjon: Velkommen til åpningen av Kristiansands nye inspirasjonssenter for miljø og bærekraftig utvikling! Adresse: Strandpromenaden 30.

Mandag 17. november kl 16.00 åpnes dørene for første gang til Klimahuset i Tresse, og Gunnar Kvassheim – leder av Stortingets energi- og miljøkomité – vil foreta den offisielle åpning. Klimahuset er ett av flere håndfaste resultater av den satsingen som Kristiansand kommune gjør innenfor bærekraft og miljøvern. Den gamle, røde bygningen i Strandpromenaden som engang var generalens båthus er nå i ferd med å omdannes til et senter for å spre informasjon og inspirasjon om en grønnere livsstil. Huset har tre rom, hvorav ett skal brukes til filmframvisninger, ett er avsatt til informasjon om klimaendringer og det siste vil ha tema med skiftende innhold. Første utstilling åpnes fredag 5.12 og da arrangeres det “Grønt og rettferdig julemarked” – et tema om forhåpentligvis vil trekke folk i en ellers travel førjulstid. Deretter tar vi sikte på å holde åpent første uka i hver måned, og det vil i tiden framover bli arbeidet spesielt med å tilrettelegge slik at skoleelever vil finne det attraktivt å komme på besøk. Klimahuset er den publikumsrettede delen av Bærekraftsenteret og vil også være en integrert del av prosjektet Fremtidens byer, hvor Miljøverndepartementet er inne med finansiering.

Arrangementet mandag 17.11.08 kl 16.00 til ca kl 18.00 markerer overtakelsen av huset og det vil være en enkel servering. Vi er takknemlig for tilbakemelding om du har anledning til å komme. Vennligst send beskjed til [email protected]

Nærmere opplysninger om Klimahuset i Kristiansand kan fås hos Grønn Hverdag ved Jorunn Larsen eller Arne Otto Iversen, tlf 38 02 57 66

Med vennlig hilsen

Arne Otto Iversen

Regionleder Grønn Hverdag Sørvest

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**