Varaordføreren mener Risør kommune bør ta imot flere flyktninger og leve opp til visjonen om gjestfrihet og mangfold

Det er umoralsk å la flyktninger sitte i mottak lang tid etter at de har fått godkjent opphold i Norge, og derfor bør Risør legge opp til økt inntak ved behandling av neste års budsjett sier varaordfører og leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Flyktninger med innvilget opphold trenger en trygg havn og Risør bør være et godt alternativ

Flyktninger med innvilget opphold trenger en trygg havn og Risør bør være et godt alternativ

Så langt jeg kan se har Risør klart jobben med integrering av flyktninger rimelig godt, og vi bør derfor straks be flyktningesekretæriatet foreta en evaluering av status med vurdering av mål, konsekvenser og fremtidige utfordringer slik at vi som politikere allerede ved budsjettbehandlingen kan vurdere hvordan Risør best legge tilrette for nye inntak.

Det gjør jo helt klart inntrykk når en hører om flyktninger som sitter i mottak flere år etter at status og opphold er avklart sier Jan Einar Henriksen, som nå tar opp saken politisk.

Saken blir tema på gruppemøte i Risør Venstre og deretter i koalisjonen´s felles gruppemøte, før vi fremmer en formell sak via Formannskap og HU for oppvekst og omsorg fortsetter leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen.

Risør bystyre vedtok forleden visjonen “Risør – for gjestfrihet, nyskaping og mangfold”, og nå har vi muligheten til å vise at den nye visjonen ikke bare er et ordspill slik det ble hevdet fra mindretallet i bystyret avslutter Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**