Stopp for Tuastad gård som rusverninstitusjon

Kommunen skal nå foreta nye valg om hva en skal gjøre med gården

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tuastad gård

Foto: a.eik-nes

– Venstre står på lokalbefolkningens side og er opptatt av det bygda ble fratatt da Tuastad ble leid ut til Helse Fonna,- sier Asbjørn Eik-Nes.

Han viser til at gården tidligere bl.a hadde dyr på tunet og at skoler og barnehager kunne komme på besøk å få nærkontakt med disse. Det var et godt sammarbeid mellom gården og skolene, og forteller at han som FAU- leder hadde god kontakt med dem som da drev Tuastad.

– Tuastad gård må ikke selges. Landbruksarealene må fortsatt leies ut til lokale bønder, og bygningsmassen må brukes til samfunnsnyttige formål.-

Alt i januar skrev Venstre et brev til Karmøy kommune der de poengterte at dette er en «unik sjanse til å tilbakeføre gården til det den ble brukt til før etablering av rusverninstitusjon».

– Dette kunne også være en representasjonsplass for Karmøy kommune, med overnattingsplasser. Det er åtte hybler i andre etasje,- sier Eik-Nes.

I og med at det er overnattingsplasser, passer stedet også til kursvirksomhet. Det at kommunen allered er kontaktet av VitalPersonell Helse, som driver opplæring og språkkurs, er et spennende alternativ.

– Språkskolen har stor samfunnsnytte.-

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**