Positiv til asylmottak i Trondheim

– Asylsøkere bør ønskes velkommen til Trondheim, sier Venstres kommunalråd Jon Gunnes. UDI er i en prekær situasjon og trenger minst 5000 flere mottaksplasser i løpet av året. I tillegg til 250 ordinære mottaksplasser i Trondheim vurderes et transittmottak med opptil 200 asylsøkere på gjennomfart lagt til byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fotball

– Venstre er positive til at det etableres flere mottaksplasser for asylsøkere i Trondheim, sier Jon Gunnes. – Det er viktig at Trondheim, som er en stor bykommune med kompetanse på å ta imot innvandrere, flyktninger og asylsøkere tar sin del av jobben, sier han.

Samtidig etterlyser han mer åpenhet i prosessen, og ønsker at lokalpolitikerne skal få innsyn og mulighet til å påvirke utfallet av saken. – Saken må løftes politisk, og det trengs en større åpenhet om det, sier Gunnes til Adresseavisen i dag.
– Det er også viktig at UDI har en god dialog med kommunene for å fremme samarbeid framfor motstand, sier han. – Samarbeid og informasjon er nøkkelen til å skape aksept og forståelse for de store utfordringene vi står overfor på grunn av et stadig økende antall asylsøkere, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**