Barnevernstjenesten blir styrket

Hurum barneverntjeneste har flest saker pr. fagstilling i Buskerud. Antall meldinger til barneverntjenesten har hatt en jevn stigning, men med en markant økning i 2007. Frister overskrides og ansatte blir syke av belastningen. Det var en alvorlig situasjon som ble skissert for politikerne i Formannskapet 2.september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Barn

Foto: Microsoft

I virksomhet for barn, ungdom og voksne, Barneverntjenesten, er erfaringen at oppgaver og saksmengde er i et slikt omfang at tjenesten ikke lenger har mulighet til å utføre lovpålagte oppgaver innen vedtatte tidsfrister.

Det store antallet saker, sakenes kompleksitet og etterhvert et betydelig sykefravær blant ansatte anses å være grunnen. Konsekvensen er at ikke alle barn/unge vil få nødvendig hjelp.

Argumentene fra virksomheten var svært overbevisende og for å sikre framtidig saksbehandling, vedtok Formannskapet å opprette en ny fast 100% stillingshjemmel for umiddelbar tilsetting.

Økonomisk inndekking blir ved å bruke de avsatte lønnsmidlene til ungdomskontakt — en stilling som er holdt ubesatt p.g.a. kommunens økonomi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**