190 barn venter på barnehageplass

– De rødgrønne skryter av full barnehagedekning. men har vi full dekning når 190 barn står i kø? spurte Jon Gunnes i formannskapsmøtet sist tirsdag. – Flere av disse må regne med å vente et år på å få plass, og det er ikke godt nok, understreket han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Barnas motto - Vi klarer mer boller og saft ...

Søknadsfristen for barnehageåret 2008/2009 var 1. mars og barnehageåret begynner 1. august. Alle som søkte innen fristen fikk barnehageplass. Men Trondheim er en populær by å bo i og det med rette! Hit kommer det stadig nye som vil etablere seg og de minste vil gjerne gå på barnehage. Bare i løpet av mars til august var det 190 nye barn som har søkt om plass, men Trondheim kan neppe tilby disse barna plass før om et år.
– Er det dette de rød-grønne kaller full barnehagedekning? sa Gunnes. Noen blir heldige og vinner i loddtrekning når det blir en og annen ledig plass, men de aller fleste må vente til neste år.
– Dette er ikke godt nok! Trondheim må hilse alle nye innbyggere velkommen til byen med tilbud om barnehageplass innenfor langt kortere tidshorisont. Da først får vi reell full barnehagedekning, avsluttet han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**