Dørum kommer til Rakkestad

Rakkestad Venstre arrangerer temamøte om skole, hvor stortingsrepresentant Odd Einar Dørum deltar. Møtet blir todelt. Første del handler om dagens miljø og klimautfordringer og hva grunnskolen kan bidra med. Andre del vies til kompetanseutvikling for lærerne. Under arrangementet vil også fire elevbedrifter ved ungdomsskole miljøsertifiseres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Tirsdag 9. september kommer Odd Einar Dørum til Rakkestad. I den forbindelse arrangerer Rakkestad Venstre temamøte om skole i Rådhusets festsal kl. 17:00 til 19:00. Møtet er åpent for alle og det skal i minst mulig grad være partipolitisk. Målet er å avklare problemstillinger og å belyse muligheter på temaene som tas opp. Hvis tiden strekker til, blir det også mulighet for å komme med spørsmål og innspill på andre tema enn de to som tas spesielt opp.

Odd Einar Dørum

Foto: Rune Kongsro

Klima og miljø i grunnskolen
De fleste er enige om at vi stor ovenfor utfordringer når det gjelder klima og miljø i fremtiden. Kunnskap og bevisstgjøring allerede i grunnskolen vil være viktig for at vi skal være best mulig rustet for å takle denne utfordringen. Vi ønsker en diskusjon og innspill om hvordan dette kan gjøres i skolene i Rakkestad. Odd Einar Dørum innleder på dette tema, deretter er det åpent for diskusjon og innspill.

Allerede i dag er det satt fokus på dette ved at 4 elevbedrifter ved ungdomsskolen har en klar miljøprofil. Disse bedriftene skal miljøsertifiseres under arrangementet.

Kompetanseutvikling
I denne delen vil vi legge vekt på kompetanseutviklingen til lærerne i Rakkestad. Sentralt ønsker Venstre å sikre lærerne systematisk kompetanseheving gjennom å innføre et kompetanseår, der lærere kan få permisjon for videreutdanning eller å praktisere i et annet relevant yrke. Først forklarer Odd Einar Dørum dette forslaget nærmere. Deretter blir det spørsmål og diskusjon rundt dette temaet.

Foreldremøte på Bergenhus skole
Etter møtet i Rådhuset forflytter Dørum seg til Bergenhus skole hvor han han skal innlede på et temamøte om "Foreldrenes og skolens ansvar for oppvekst og opplæring". Bergenhus skole har vært så velvillige at de også holder dette møtet åpent for andre enn ansatte og foreldre ved skolen. Møtet holdes i midtrommet på Nye Bergenhus Skole og starter noe over halv åtte, avhengig av foregående FAU årsmøte som holdes i auditoriet på samme skole.

Spørsmål kan rettes til leder av Rakkestad Venstre, Jan Tore Gjøby, som treffes på mobiltelefon 45614341.

Os skole

Foto: JTG

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**