Vil binde fylket sammen

Venstes samferdselsstrategi har hele tiden vært å binde Nord-Trøndelag sammen, sier stortingsrepresentant og fylkesleder Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

– I denne satsningen velger vi å satse på vei i nord og jernbane i sør, sier Skjelstad. En langsiktig visjon for samferdsel i fylket må være å knytte Innherred og Namdalen bedre sammen med en ny og moderne Riksvei 17 fra Steinkjer til Namsos med bru over til Malmsundet.

E18 Bremsespor Moenvegen

Foto: Jan Kløvstad

Flaskehalser
Det må satses på en videre utbedring av flaskehalser på E6 nord for Asphaugen til Nordlandsgrensen, dette inkluderer en snarlig utbedring av Nes bru i Harran. -Vi vil ha en videreføring av firefelts vei fra Vist til Trondheim og arbeide for gode infrastrukturløsninger på tvers, som for eksempel å utbedre Frostaveien, sier Skjelstad.

Jernbane
Venstre vil arbeide for ny jerbanetrase sør for Steinkjer med hurtigtog som framtidig visjon. Nordlandsbanen må oppgraderes fra Steinkjer til Bodø. Det må legges til rette for økt satsning på jernbanen mot øst gjennom en oppgradering av Meråkerbanen.

God struktur
Det må videre legges til rette for en god struktur i tilknytning til havner og anløp, for eksempel Skogn. -Venstre vil ha en videre satsning på flyplassene i fylket og kjempe for et bedre hurtigbåttilbud i fylket, avslutter Andre N. Skjelstad i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**