Venstre vurderer verne- og bruksplan for Urheia

Risør Venstre vurderer opprettelse av en verne- og bruksplan for hele Urheia og den del av Buvikplatået som ikke blir berørt av de begrensede boligplanene det nå er snakk om å iverksette på nordre del av Buvikplatået uttaler leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Varaordfører og Venstre leder Jan Einar Henriksen ønsker å etablere en verne- og bruksplan for Urheia og den del av Buvikplatået som ikke blir berørt av utbyggingsplanene

Varaordfører og Venstre leder Jan Einar Henriksen ønsker å etablere en verne- og bruksplan for Urheia og den del av Buvikplatået som ikke blir berørt av utbyggingsplanene

Det kan virke som om motstanderne tror vi politiker vil bygge ut Buvikplatået i flere etapper og det bildet kjenner jeg meg ikke igjen i sier Jan Einar Henriksen.

Risør Venstre gikk i 2007 til valg med klare mål med tema og delmål som vi allerede er i ferd med å oppfylle overfor våre velgere. Vårt program, som også ble brukt under hele valgkampen er lett tilgjengelig på våre nettsider. Publikum kan selv enkelt sjekke Venstres ulike forslag og valg i bystyre og øvrige utvalg ved å sjekke på Risør kommunes nettsider.

Verne og bruksplan
I forlengelsen av planarbeidet for en begrenset boligutbygging på Buvikplatået ser jeg klart behov for å etablere en verne- og bruksplan for Urheia og den del av Buvikplatået som ikke blir berørt av planarbeidet som nå iverksettes.

En bruksplan vi også være grei å ha når vi senere skal bevilge nødvendige midler til videre opparbeidelse og vedlikehold av friluftsområdet i Urheia sier leder i Risør Venstre Jan Einar Henriksen, som nå vil ta saken opp i partiet og koalisjonen før saken følges opp politisk med nødvendige vedtak i Hovedutvalg og Bystyre.

Useriøst
Når motstandere i kampens hete drar inn spørsmål om boplikt, fremmer uriktige påstander om partiers valgprogram, bruker villedende bilder osv drar de debatten ned på et useriøst nivå som ikke gagner noen, aller minst aksjonistene selv.

Nå er det ikke uventet at vi får aksjoner, enten det er for eller mot ulike politiske saker. Vi så det da elevene på barneskolen stod i fare for å miste sin årlige skoletur, vi så det i Flisvika, vi så reaksjonen da det ble stilt spørsmål om fordelingspolitikk inne kultur, og vi ser det nå i Buvika. For oss som politikere blir dette noe vi må forvente vil skje i stadig større omfang.

Samtidig stiller aksjonsformen større krav til de ulike akjonistene, for i dagens mediaverden er et lett å komme med påstander det ikke er hold i eller som i beste fall er villedende, og mister en først troverdighet er løpet kjørt, spesielt om en vil nå frem politisk avslutter Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**