Registrering av verv

I en skriftlig henvendelse til ordføreren i Alstahaug ber kommunestyrerepresentant Hanne Nora Nilssen ordføreren om å legge forholdene til rette slik at politikere og ansatte kan få registrert seg i Styrevervregisteret. Nilssen mener Alstahaug kommune her må følge etter Dønna- og Leirfjord kommune, som allerde har mange registrert. Les hele henvendelsen:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Registrering av verv

Det er viktig med åpenhet rundt politikere og kommunalt ansattes engasjement i andre organisasjoner. Alstahaug Venstre ønsker derfor at Alstahaug kommune skal benytte seg av Styrevervregisteret. Styrevervregisteret er et verktøy som KS tilbyr kommuner, fylkeskommuner og kommunalt eid selskaper å ta i bruk.

Det er viktig med åpenhet rundt politikere og kommunalt ansattes engasjement i andre organisasjoner.
Det er frivillig for den enkelte i kommunen/kommunalt eid selskap om han/hun ønsker å la seg registrere, men Alstahaug kommune bør legge til rette slik at flest mulig kan la seg å registrere. På den måten kan de som måtte ha interesse for det få informasjon om de ulike roller som blant annet folkevalgt, ansatt, styreleder, styremedlem måtte inneha av andre næringsinteresser og engasjement.

Undertegnede oppfordrer derfor ordføreren til å legger til rette slik at folkevalgte/kommunalt ansatte i Alstahuag kan få registrert seg i Styrevervregisteret.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant
Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**