Interpellasjon — Kirkebuss

Bodø Venstre ønsker kirkebuss i Rønvik sogn

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Interpellasjon til ordføreren i bystyret 11. september 2008

Kirkebuss

Rønvik kirke har siden innvielsen for 10 år siden vært en aktiv arbeidskirke.

På et temamøte for et par år siden fikk kommunens ledelse innblikk i kirkens arbeid for og med barn, unge og eldre, musikkaktiviteter, bruk for korøvelser med mer. Det ble da fra kommunens side gitt uttrykk for at det arbeide som nedlegges i regi av kirken og miljøet rundt er av stor verdi og nødvendig.

Det er både eldreboliger og sykehjem i soknet. Kirken ligger noe avsides til, og for mange er veien til kirke strabasiøs, ganske spesielt vinterstid med is og slaps. Etter Venstres mening vil en ordning med kirkebuss i forbindelse med gudstjenester innenfor et publisert og innarbeidet ruteopplegg være et håndslag til dem som trenger skyss for å nå kirken, og samtidig et nytt tiltak innen Bodøs omfattende og positive eldrepolitikk. Eldrepolitikk er som vi vet mer enn boliger og helsetjenester.

Kanskje kan Bratt,n aktivitetspark i tillegg til sine aktiviteter for barn og unge finne muligheter til å inkludere gamle og eldre innenfor sin transport/bussvirksomhet for så vidt gjelder kirkeskyss Ellers har vi erfaring med Salten Bil som en god samarbeidspartner.

Kan ordføreren tenke seg å få vurdert en ordning med kirkebuss, og på denne måten "legge en alen" til trivselen i en ellers noe stille bydel? Samtidig vil det være et håndslag til de ansatte og mange frivillige som stiller opp for Rønvik Kirke.

Skulle en prøveordning for Rønvik være vellykket, vil kanskje også andre kirkesokn kunne inkluderes i tiltaket.

Bodø 27. august 2008

Terje Cruickshank

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**