– En vakker dag vil dere se oss sammen igjen

Det var Lars Sponheims kommentar når han ble spurt om hvorfor ikke SP, Krf og Venstre var sammen lenger. Kommentaren kom under debatt på Småtinget som NHO arrangerte i Skien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Lars Sponheim taler til Venstres landsstyremøte i Oslo

Lars Sponheim (leder V), Inger Lise Hansen (nestleder Krf) og Ola Borten Moe (SP) diskuterte næringspolitikk, men naturlig nok kom ordstyrer også inn på regjeringssamarbeid. I den forbindelse kom altså Sponheim med følgende svar om bruddet blant sentrumskameratene ved at SP har valgt AP og SV: “En vakker dag vil dere se oss sammen igjen”.

Hoveddiskusjon gikk på næringspolitikk, og forholdet mellom offentlige og private velferdstilbud.

– Jeg ønsker en sterk og god offentlig sektor. Jeg er glad i offentlig sektor. Men offentlig sektor trenger konkurranse fra private for å bli enda bedre, sa Lars Sponheim.

– Det å gjøre offentlig sektor enda bedre, vil være en viktig del av fremtidens næringspolitikk, fordi det er kamp om arbeidskraften. Samtidig blir vi stadig eldre og får behov for flere velferdstjenester. Derfor bør vi se på hvordan vi på en bedre måte kan organisere velferdstjenestene som en kombinasjon av gode offentlige tjenester og mulighet for flere private valg i tillegg, avsluttet Lars Sponheim

En annen reportasje om Venstres syn på SP og FRP kan du lese i Nationen 24.08 HER

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**