Buvikplatået — ikke Urheia

Enkelte har reagert på at et flertall i Hovedutvalget for plan, miljø og tekniske tjenester ønsker å vurdere mulighetene for omregulering av deler av Buvikplatået til boligformål. Det er langt frem til den første boligen står klar til innflytting, om vi da noen gang kommer dit. Slike planprosesser er som kjent grundige, med flere offentlige og private instanser og interessenter involvert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Dag Jørgen Hveem (V) er Risør Venstres faste representant i HU for plan, miljø og tekniske tjenester

Dag Jørgen Hveem (V) er Risør Venstres faste representant i HU for plan, miljø og tekniske tjenester

Feilaktig intrykk
Mange har fått et feilaktig inntrykk av at "koalisjonen" nå vil ødelegge de flotte turområdene i Urheia, ikke minst som følge av AABs merkverdige billedbruk i sine reportasjer om saken. Avisa villeder ved å vise bilder av Urheiaområdet, et område som naturligvis ikke vil bli berørt.

En eventuell utbygging vil snarere føre til flere turområder, ved at deler av Buvikplatået blir tilgjengelig. Dette området brukes i dag praktisk talt ikke, fordi det er gjengrodd og nær utilgjengelig for mennesker. Jeg har tråklet meg rundt der, og det var slett ikke enkelt å ta seg frem. Hvorvidt dyreliv, naturvern og hensynet til landskap og miljøet for øvrig vil vanskeliggjøre eller begrense en utbygging, vil vise seg i planprosessen.

Sentrumsnære tomter
Vi trenger flere sentrumsnære boliger, noe som er bakgrunnen for at vi vurderer en skånsom og begrenset utbygging av Buvikplatået. Som politikere bør vi være tilbakeholdne med å endre oppfatning og stoppe prosesser alene som følge av enkeltpersoners utspill. Slike meningsytringer tas imidlertid på alvor og inngår i en samlet vurdering, der også andre ytringer tas hensyn til, ikke bare de som kommer i avisa.

Når sentrumsnær boligbygging og andre politiske spørsmål skal diskuteres, er det viktig at det gjøres på et riktig grunnlag. Utvilsomt vil de aller fleste av oss ikke merke en moderat Buvikplatåutbygging, som eventuelt blir med god avstand til de flotte turområdene i Urheia. Enkelte vil bli berørt ved at adkomstvei til platået trolig vil gå forbi noen boliger, men det bør være godt innenfor tålegrensen.

Utmelding i mars.
I AAB kobles Anne Stien Grimsruds utmelding av Venstre til partiets foreløpige holdning til denne saken. Merkelig, fordi utmeldingen jo kom i mars måned, lenge før Buvikplatået stod på sakskartet. Slike utmeldinger er uansett ikke ønskelige, men er like fullt en del av demokratiet og noe alle partier må leve med. I Venstre har for øvrig medlemsoppslutningen vært økende det siste året, også i Risør.

Dag Jørgen Hveem (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**