Bekymret over kvaliteten i barnevernet

I en aktivitetsrapport for barnevernet som legges fram for formannskapet i dag, kommer det fram at barnevernet i Trondheim bryter lovverket på flere områder. Venstre ser svært alvorlig på saken, og har sammen med de andre borgerlige partiene fremmet et forslag for å unngå slike avvik i framtida.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Barn

Av rapporten kommer det blant annet fram at andelen barn på hjelpetiltak som har en tiltaksplan har økt fra 59% til 72%. – Det er selvsagt positivt at det har skjedd en bedring, men vi kan ikke være fornøyd når vi er såpass langt unna å nå målet på 100%, sier formannskapsmedlem Jon Gunnes.

Rapporten viser også at mange fosterbarn ikke får tilsyn i henhold til lovkrav, totalt rundt 50 barn. – Det er uholdbart at vi ikke greier å oppfylle lovens krav når det gjelder oppfølging av disse barna, og det rødgrønne flertallet bør merke seg dette i forbindelse med budsjettbehandlinga til neste år, for det er ingen tvil om at dette er en sektor som lider under manglende bevilgninger, avslutter Gunnes.

Under er forslaget til formannskapet referert.

Forslag til vedtak i sak 315/08: Aktivitetsrapport for Barnevernet 1.halvår 2008.

Formannskapet er i likhet med rådmannen svært bekymret over kvaliteten i barnevernet. Rådmannen har et mål om ikke å bryte barnevernloven ved årsskiftet 2008/2009, men vi leser i rapporten at det er langt igjen. Formannskapet ber om at rådmannen rapporterer til Formannskapet ved hvert månedsskifte hvor langt man har igjen for å unngå avvik. Det må også vurderes nye tiltak utover det arbeidet som i dag gjøres for å tilfredsstille lovverket hurtigst mulig.

Yngve Brox (H)
Kristian Dahlberg Hauge (Frp)
Jon Gunnes (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**