Videregående opplæring

Finnmark Venstre krever at videregående opplæring nå tilpasses de den er tenkt for.
Dagens ordning lider av mangel på fleksibilitet, og gir ikke elevene mulighet til å fullføre 3-årig videregående utdanning ved samme skole, og eventuelt der de bor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Finnmark Venstre aksepterer ikke at elever som søker yrkesfaglige linjer tvinges til å ta teoretisk linje. Det er av stor betydning at elver får en reell mulighet til å ta sin videregående utdanning ved å bo hjemme, derfor ønsker Finnmark Venstre en mer fleksibel studieordning som gjør dette mulig. Dette innebærer blant annet utbygging av og styrking av studiesentre med opplegg for digitale studiemuligheter.
Finnmark Venstre mener at yrkesfagene er bærere av tradisjoner og kunnskap som vanskelig lar seg formidle gjennom en ensidig teoretisk fremstilling. Praktisk mestring og læring er viktige elementer i den yrkesfaglige opplæringen, og bør styrkes. Kunnskap er ikke bare å kunne et teoretisk fag — det er like viktig å utvikle praktiske ferdigheter.
Finnmark Venstre vil understreke viktigheten av yrkesfagenes rolle i utdanningssystemet, og vil øke statusen til denne type utdanninger. Det må satses betydelige ressurser på å øke og sikre kvaliteten på yrkesfaglige studieretninger, blant annet med tanke på å minske frafallet blant elever i den videregående skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**