Vil ha kino i bydelen

Grorud Venstre ønsker seg kino på Grorud, skriver Akers Avis.
— Det må være mulig å gjøre noe mer enn å bo på Grorud. Derfor vil vi ha kultur både for de mange og for de få på Grorud, sier Linn Beate Kaald Thoresen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

– Vi at det foreligger relativt konkrete idéer om å nyåpne Edda kino på Kalbakken. Grorud Venstre er positive til planene om kino i bydelen uansett lokalisering, og har signalisert dette til styret i Oslo kino. Likevel tror vi kanskje Grorud er et sted som vil trekke flere publikum, sier Linn Beate Kaald Thoresen.

Kino på Grorud var et av flere forslag som dukket opp i diskusjonen om utviklingen av Grorud sentrum på et møte bydelslaget arrangerte i mai med representanter fra Europan Norge, Eiendoms- og byfornyelsesetaten og Ola Elvestuen, leder i byutviklingskomitéen i bystyret. Bakgrunnen for møtet var Europans arkitektkonkurranse for området og vinnerforslaget Cumulus.

Grorud Venstre er opptatt av å skape mye rom for kultur i dette byutviklinsprosjektet fordi det allerede i vinnerutkastet er lagt opp til et høyt antall boliger.
– Jeg tror det er riktig med mange boliger, men det er viktig å legge til rette for mer kultur og forhåpentligvis også kaféer og restauranter. Grorud skal også bli et knutepunkt for kollektivtrafikk, men det er ikke dermed sagt at folk lenger skal behøve å ta t-banen til byen for å gå ut med venner og familie. Oslo blir større, og da lever vi flere steder i byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**