Vil ha 12000 innfartsparkerings- plasser i Akershus

Fylkesvaraordfører Inge Solli (V) foreslo i fylkesutvalgets møte 21.august at antall innfartsparkeringsplasser i Akershus bør økes fra ca 6000 i dag til 12000 i løpet av fylkestingsperioden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


 Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.

Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.

Det endte med at forslaget ble oversendt hovedutvalg for samferdsel og miljø.

Kommunene må bidra

– Jeg oppfordrer kommunene til å komme i gang med konkrete tiltak for å øke antall innfartsparkeringsplasser. Arbeidet med en strategiplan for innfartsparkering er også et viktig bidrag. Vi har sammenlignet Akershus med andre byer og tettsteder, og har kommet til at en målsetning bør ligge på 12000 innfartsparkeringsplasser. En slik konkret målsetning vil vise at vi har høye ambisjoner på dette området, sier Inge Solli.

Strategi for innfartsparkering

Forslaget vil bli fulgt opp gjennom arbeidet med handlingsprogram til NTP 2010-2013 som fylkeskommunen får til behandling våren 2009. Rammene for bruk av midler til innfartsparkering inngår som en del av en sekkepost til kollektivtiltak, ca. 150 mill kroner pr. år i Akershus. Dette er en del av Oslopakke 3.

Ruter AS har under utarbeidelse en "Strategi for innfartsparkering" i tilknytning til Ruters "Strategiske kollektivplan 2009-2025", og vil bli presentert i løpet av høsten 2008.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**