Patriotisme

60 000 barn møter opp på skolen for første gang denne uka. Oppgaven er nå er å støtte opp om skolen i det viktige arbeidet den gjør i å veilede våre barn til å bli gode borgere som er stolt over det landet de vokser opp i skriver Sandefjord Venstres Emily Awuor i innlegg i Sandefjords blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre ønsker å sette den mangfoldige patriotismen på dagsorden ved å styrke fellesskapets solidaritet i balanse med enkelt individets identitet og personlig vekst. Et flerkulturelt samfunn er mye mer enn å prøve annerledes mat, kostymer, dans og musikk. Vi tar ansvar for å for å verne om det moderne Norges samfunnsverdier og vil inspirere barna til kunnskap, ferdigheter og holdninger som styrker demokrati og frihet.

Vi må derfor være dristige nok til å etterlyse symboler for moderne norsk patriotisme uten å overbeskytte den etnisk norske arven eller kveler minoriteter. Det perfekte samfunn finnes ikke. Men å sette pris på frihet, likhet, rettferdighet og demokrati er noe av det mest befriende som finnes. Bare når barna våre skjønner dette kan de bli modige, ansvarsfulle og rause borgere som tar ansvar for seg selv og fellesskapet. Amerikanske barn synger “God Bless Amerika” og viser respekt til flagget hverdag. Mange barn savner virkemidler som knytter dem til Norge, norsk kultur og verdier i hverdagen.

Les hele innlegget i Sandefjords blad.

Skolebarn
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**