Høringsuttalelse til kommunedelplanen for idrett og fysisk aktivitet i Gran kommune

Gran Venstre har behandlet Gran kommunes høringsutkast til revidering av kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet for perioden 2008 – 2019, og har avgitt sin høringsuttalelse til denne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det vises til kommunens hjemmeside hvor kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet 2008 — 2019 er lagt ut til høring.

Gran Venstre vil i sin høringsuttalelse vie vår oppmerksomhet til følgende temaer med henvisning til de aktuelle kapitlene i høringsdokumentet:

Ad kapittel 6 mål og visjon, underkapittel 6.2 visjon og hovedmål.

I høringsdokumentet heter det:

"Kommunens hovedmål/visjon innen idrett og fysisk aktivitet skal være:

Idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv for alle.

Alle grupper av befolkningen skal ha gode muligheter til både organisert og egenorganisert
fysisk aktivitet der de bor. Dette omfatter lek, idrettslek, friluftsliv og mosjonsidrett — så vel
som idrettskonkurranser og toppidrett. Barn og unges behov for fysisk aktivitet skal vektlegges
spesielt.

Følgende tre hovedmål er valgt for planen i planperioden:

1. Stimulere til fysisk aktivitet blant alle grupper i befolkningen.
2. Legge til rette for gode anlegg for utøvelse av idrett og fysisk aktivitet
3. Legge til rette for fysisk aktivitet ved planlegging og forvaltning av areal. "

Gran Venstres svar:

I følge undersøkelsen til " Barn og unge på Hadeland velger positiv livsstil" kommer det frem at 27 % av Gran kommunes unge innbyggere mener det er for mange med utenlands bakgrunn på Hadeland. Undersøkelsen viser også at etniske norske ungdommer trener oftere en innvandrer. Dette er signaler Gran Venstre tar meget alvorlig og ønsker å gjøre noe med.
Skal Gran Kommune nå målsetningen om "idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv for alle" med hovedmål om å legge til rette for fysisk aktivitet blant alle grupper i befolkningen, bør det etter vår mening være et større fokus på stimulering til integrering av innvandrere og flyktninger enn det planen legger opp til. For å gjennomføre bedre tilrettelegging av aktuelle stimuleringstiltak, bør kommunen initiere et tettere samarbeid mellom idrettsrådet, flyktningkontoret, kultur/helse og ungdomsrådet i tråd med intensjonene i den vedtatte visjonen i kapittel 6.1.

Ad kapittel 7. Handlingsprogram for aktivitet – Delmål 1.1 punkt 6 : Opprette stilling for tilrettelegging/ aktivitetsskapende og motivasjon for idrett og fysisk aktivitet.

Her ønsker Gran Venstre en nærmere redegjørelse/begrunnelse for behov for å opprette en slik stilling, samt utdyping av funksjon, konkrete oppgaver og stillingsstørrelse før vi tar stilling til dette delmålet.

Ad kapittel 10. Handlingsprogram 2009 — 2019 idrettsanlegg, underkapittel 10.1 prioritert handlingsplan 2009 — 2019

· Ad oppgradering av treningsbane til kunstgressbane med overbygg, Brandbu stadion.

Da dette tiltaket innebærer en stor grad av usikkerhet, jfr. merknadene til tiltaket, foreslår Gran Venstre at det innarbeides som tiltak i handlingsplanen et alternativ anlegg for kunstgressbane med lys.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**