KS kurs

For lokalpolitikere er det viktig å stadig tilegne seg økt kunnskap om lokaldemokrati, samfunnsutvikling og tjenesteløsninger. Det er lurt å gjøre dette på tvers av politiske partier og kommunegrenser, slik at vi lettere kan se det i et bredere perspektiv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tavle

Kommunenes Sentralforbund (KS) arrangerer mange slike kurs for lokalpolitikere. Mitt hjertesukk er at KS – som er kommunenes egen interesseorganisasjon har så stive priser på kursene at en vanlig lokalpolitiker nesten aldri får mulighet til å delta. Et kurs som går over to dager kommer fort opp i en sum på 4.000,-. Da sier det seg selv at det ikke er beregnet på en bred deltagelse av lokale politikere, men blir kun for de få. Spesielt i små kommuner med minst budsjettposter til slikt, blir dette vanskelig.

Jeg synes det er synd at KS "priser ut" mange av sine medlemmer, fordi jeg tror både KS kursene og lokalpolitikerne hadde blitt enda bedre dersom vi fikk en bredere deltagelse på disse kursene. Min oppfordring til KS er at de ser på muligheten til å endre dette, slik at kursene blir en reell mulighet for mange flere.

Tar KS denne utfordringen?

Tonje Løwer Gurholt
Leder Siljan Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**