Byråkratisk og bakvendt å nekte Deler visum til Norge!

– Det er byråkratisk og bakvendt av den norske ambassaden i Jordan å nekte Deler visum slik at han ikke kan besøke sin bror i Bergen, sier gruppeleder for Venstre i bystyret, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Hans-Carl Tveit

– Det virker ikke som om ambassaden her gir noen individuell vurdering av Delers søknad, men bare aviser søknaden på grunn av at man er av den oppfattning at alle fra Nord-Irak har som formål å søke asyl i Norge, slik som det kommer frem i beskrivelsen av Delers situasjon og det faktum at han har besøkt sin bror i Bergen tidligere, virker det lite sannsynlig at han skulle ha noen interesse av å emigrere til Norge, understreker Tveit.

– Bergen er og har alltid vært preget av internasjonale påvirkninger. Det er en del av byens identitet at mennesker med ulike opprinnelser velger å slå seg ned i byen vår og det er selvsagt naturlig for de av oss med utenlandsk opprinnelse å holde kontakt med slektninger i utlandet, blant annet ved å få besøk her i Bergen.

– Jeg vil ta denne saken opp med Venstres stortingsgruppe slik at saken kan bringes videre til ansvarlig statsråd med det formål å få endret denne praksisen som tilsynelatende går ut på å nekte mennesker fra bestemte deler av verden visum til Norge uten en skikkelig og individuell saksbehandling.

For ytterligere kommentarer, kontakt Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**