Regjeringen må følge opp NSBs togsatsing

I går kom nyheten om at NSB gjør et historisk kjøp av nye tog. – Det er positivt at NSB satser på flere nye tog. Nå er det viktig at regjeringen følger dette opp med økt satsing på en mer moderne infrastruktur, uttaler Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Tiden er inne for å satse på en mer moderne jernbane, mener Venstres Borghild Tenden

Tiden er inne for å satse på en mer moderne jernbane, mener Venstres Borghild Tenden
Foto: Microsoft

– Det er behov for økt kapasitet på jernbanen for å dekke behovet for gods og persontrafikk. Disse spørsmålene er særlig aktuelle nå som NSB satser tungt og legger opp til langt hyppigere avganger i fremtiden, legger hun til.

Les om NSB satsing på nye tog her.

Tenden viser til at regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet og nasjonal transportplan må vise at man følger opp NSBs storsatsing.

– Jernbanen er et viktig del av miljø -og klimapolitikken. Mange dobbeltspor og kryssingspor ligger på vent på grunn av manglende bevilgninger. Jeg forventer nå at regjeringen kommer med et kraftig løft i jernbanesatsingen frem til togene er på plass i 2012, påpeker Tenden.

– NSB ønsker å satse på persontrafikken i InterCity triangelet, og har en opsjon på 100 tog til dersom infrastrukturen kommer på plass. Dette må følges opp med en offensiv satsing, avslutter Tenden.

I forbindelse med budsjettbehandlingene på Stortinget for 2008 har Venstre foreslått 720 mill kroner mer enn regjeringen i satsing på en mer moderne jernbaneinfrastruktur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**