Tiltak mot frafall i den videregående skolen

I dag starter tusenvis av elever på et nytt skoleår ved de 25 videregående skolene vi har i Sør-Trøndelag. Dessverre vil svært mange av disse ikke fullføre skolegangen de starter på. Dette vil Venstre gjøre noe med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Skolegard

1 av 3 elever i den videregående skolen oppnår ikke studie- eller yrkeskompetanse. På enkelte studieretninger er det bare 30 prosent som består. Verst stilt er de yrkesfaglige studieretningene. Dette er alvorlig for de ungdommene det gjelder, for i et samfunn som stiller stadig høyere krav til kompetanse, så blir det vanskelig å finne jobb uten å ha gjennomført videregående skole.

Venstre mener derfor at det må settes inn en rekke av tiltak for å få flere til å fullføre videregående utdanning. Venstre peker spesielt på tre tiltak for å få bukt på problemet:
1. Det må være mer praksis i yrkesutdanningen. Dette vil være en viktig motivasjonsfaktor for de elevene som ikke er like teoristerke, samtidig som de vil få erfaringer som vil være relevante i forhold til egen kunnskapsutvikling og yrkesvalg.
2. Rådgivertjenesten må styrkes. Alt for mange elever har for lite kunnskap om hva de ulike studieretningene innebærer, og hvilke yrkesmuligheter de åpner for. Hvis flere havner på rett hylle i første omgang, vil frafallet sannsynligvis bli mye mindre.
3. Bedre botilbud til elever som må flytte for å gå på videregående skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**