— Skedsmo må ta imot flere flyktninger

Integrerings-og mangfoldsdirektoratet (IMDi) melder at bosettingsbehovet for flyktninger er forventet å bli dobbelt så høyt i 2009 som i år. — Nå må også Skedsmo ta sin del av ansvaret og ta imot flere flyktninger, krever leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Boye Bjerkholt

Foto: Venstre

I fjor var det kun Venstre og SV i Skedsmo som ville imøtekomme IMDis forespørsel om å bosette 45 nye flyktninger i året. I stedet valgte flertallet i kommunestyret å si ja til kun 35.

— En forskjell på 10 personer høres ikke så mye ut, men hvis hver kommune legger seg lavere enn det IMDi ber om, hvor skal det bli av de flyktningene som blir til overs? Skedsmo er en av de kommunene i landet som har lykkes best med integrering. Hvis ikke Skedsmo kan ta sin del av Norges forpliktelser, hvordan kan vi da forvente at andre kommuner skal gjøre det, spør Bjerkholt.

På kommunestyremøtet i juni tok Venstre på ny opp spørsmålet i en interpellasjon til ordføreren, som svarte at hun ikke så noen grunn til å ta en ny vurdering på hvor mange flyktninger Skedsmo skal ta imot de neste årene. Bjerkholt mener at dersom det kommer en ny anmodning fra IMDi, må Skedsmo kommune strekke seg langt for å imøtekomme den.

— Vi står nå overfor en situasjon der vi pga. hendelser andre steder i verden har fått en sterk økning i antall flyktninger som kommer til Norge. Det må også kommune-Norge ta inn over seg. Hvis vi virkelig mener at Norge skal ta et internasjonalt ansvar for å hjelpe mennesker på flukt fra krig, nød og undertrykkelse, må også Skedsmo ta sin del av ansvaret. Det handler om noe så enkelt som at flyktningene som ankommer Norge må få et sted å bo, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**