Tannhelse er en del av helsa vår!

Venstre mener at tannhelsebehandling skal sidestillest med legebesøk, slik at en får refusjon med et egenandelssystem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– En offentlig finansiering av tannhelsebehandling vil være rettferdig for alle. De fleste av oss har råd til å betale for en årlig sjekk hos tannlegen, men absolutt ikke alle.

Tennhelse, helse

Foto: Microsoft

De svakeste først
Venstre mener det er trist at Regjeringa ikke benyttet anledningen til bedre ordning for de som trenger det mest da de la fram tannhelsemeldingen i vår. Det burde være gjort en forpliktende satsing på gratis tannhelsebehandling for utsatte grupper. Det er urimelig at behandling av tenner og sykdommer i munnen skal behandles annerledes enn andre helseplager, det finnes ikke faglige grunner for å behandle dette isolert fra annen medisinsk behandling.

Storparten av befolkningen har god tannhelse, men utsatte grupper som rusavhengige, eldre, mottakere av sosialhjelp og kronikere trenger å få styrka tannhelsen. I mange familier med lav inntekt vet vi også at tannlegebesøk blir nedprioritert.

Et offentlig ansvar
Venstre vil ha på plass en forpliktende satsing på gratis tannhelsebehandling for grupper med svak økonomi. Venstre utfordrer med dette regjeringa til å sette av mer penger til tannhelse på framtidige budsjett. Vi vil ha en stor og omfattende reform, slik at tannsykdommer og tannlegebehandling blir behandla som andre medisinske tilbud. En gradvis innfasing over tid vil være den beste metoden for på sikt å dekke store utgifter til nødvendig tannlegebehandling for alle.

Nordland Venstre
v/ Berit Woie Berg, leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**