Omkamp om bomplassering i Salhusveien

Statens Vegvesen har klaget på planutvalgets vedtak om plassering av bomstasjon i Salhusveien. Vegvesenet ønsker ikke å flytte bomstasjonen 50 meter lengre nord, slik planutvalget vedtok.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Salhusveien

Foto: TN

Da planutvalget behandlet Vegvesenets første klage i det siste møtet før sommerferien fikk Vegvesenet delvis medhold, men planutvalget vedtok at bomstasjonen måtte flyttes noe lengre mot nord, slik det var skissert i et av alternativene Vegvesenet selv hadde lagt fram.

I den nye klagen peker Vegvesenet på at de alternativene de hadde lagt ved sin opprinnelige klage var uaktuelle, og at de var vedlagt klagen som eksempler på steder der det etter Vegvesenets oppfatning ikke var mulig å plassere bomstasjonen. Slik klagen var utformet var det ikke gitt at dette var Vegvesenets hensikt, og administrasjonen peker også på at det var en naturlig misforståelse fra utvalgets side.

Administrasjonen støtter Vegvesenet i sin innstilling, og anbefaler at bomstasjonen plasseres der den opprinnelig var tenkt plassert. For Venstre var det den totale trafikksituasjonen i området som var avgjørende for at vi gikk i mot plasseringen i første omgang. Selv om det nå er gjort enkelte grep for å bedre trafikksikkerheten er det likevel etter vår mening fremdeles uklart om bomstasjonen vil føre til en forverret situasjon.

Det var Vegvesent som selv brakte trafikksikkerheten inn som moment da utvalget behandlet saken første gang. Området der bomstasjonen skal plasseres benyttes daglig av flere hundre skoleungdommer, og det er også stor trafikk knyttet til næringsvirksomhet i området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**