– En skam at studenter må bo på sovesal i ukesvis!

– Det må bli fortgang i byggingen av studentboliger i Bergen. Hvis ikke kan Bergen innen få år oppleve å bli en mindre atraktiv studentby. Det sier leder i Venstres bystyregruppe, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Bergen er en populær by å studere i og studentmiljløet og de høyere utdanningsinstitusjonene er en viktig del av byens identitet, men den vanskelige boligsituasjonen for studenter kan på sikt bidra til at studenter velger bort Bergen som studiested. Derfor må det bli fortgang i arbeidet med studentboliger, krever Tveit.

Hans-Carl og Sveinung

-Bystyret har allerede vedtatt at det skal bygges studentboliger bla ved Møhlendal og i tilknytning til bygarasjen, så nå må kommunen bli ferdig med å regulere disse tomtene til studentboligformål. Deretter må SIB komme igang med å bygge boligene Stortinget har bevilget penger til, fortsetter Tveit. Samtidig foreslår Venstre at staten øker kostnadsnormen for bygging av studentboliger i de store byene. – Vi kan ikke være bekjent av at studenter bor på madrasser på sovesaler i ukesvis, avslutter Tveit.

– Dekningen er pinlig dårlig!
– De fleste studenter synes Bergen er en flott by å komme til, men det er ikke tvil om at mange synest det er problematisk å måtte ta til takke med dyre og dårlige boliger for å få et sted å bo i studietiden, sier Sveinung Rotevatn, leder i Bergen Liberale Studenter. – Skal Bergen klare seg i konkurransen med de andre studentbyene er det et minstekrav at vi har minst like god dekningsgrad på studentboliger som for eksempel Trondheim og Oslo. Med 10% dekning er vi dessverre langt unna per dags dato, påpeker han.

– Vi må få en mer stabil boligsituasjon for studentene i Bergen. Staten og Bergen Kommune kan ikke ensidig overlate til det private markedet å skaffe studentene i Bergen tak over hodet, avslutter Rotevatn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**