Ny skolestrukturrapport reiser mange spørsmål

Temakomiteen presenterte tidligere i år sin rapport og innstilling ny skolestruktur i Stokke. Rapporten som har høringsfrist 12. august i år anbefaler bla. en ny samlet skole for ungdomstrinnet i kommunen, og følgelig nedlegging av ungdosmtrinneet på Vear. Videre foreslås en nedleggelse av Feen skole og bygging av ny skole til erstatning for Vennerød skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Melsom skole

Melsom skole

Totalt vil en realisering av alle forslag medføre en meget stor investering for Stokke kommune, og de økonomiske aspektene ved en slik plan vil måtte vurderes nøye opp mot en meget stram kommuneøkonomi hvor nedskjæringer preger hverdagsbildet.

Ved avvikling av Feen skole, er det i rapporten beregnet at elevene overføres Melsom. Dette mener Melsom skoles ledelse vil kunne skje uten nye investeringer på dagens Melsom skole.

En nedlegging av ungdomstrinnet på Vear samt avvikling av Feen, vil etter vår mening også medføre økte skyssutgifter, og vi mener hele dette kostnadsbildet også må tas med i betraktningene om hva som bør gjøres.

Hva skal skolebyggene som ikke lenger brukes benyttes til? Kan de enkelt selges, og hva kan forventes i inntekter ved salg? Spørsmål som også krever svar.

Vi mener at det i det hele tatt er det mange spørsmål som rapporten ikke direkte gir svar på, og hvor nærmere utredninger må gjøres før man kan si ja eller nei til flere av de foreslåtte valg fra komiteens side.

Fra Stokke Venstre har vi stilt bl.a. følgende spørsmål til rådmannen:

Skolestua Hedrum Bygdetun

Foto: Kåre Pettersen

a) Flystøy – side 12: Her står det at det forventes en ny flystøyprognose å foreligge i løpet av mars 2008. Foreligger denne, og kan hovedpunktene her utdypes sammenlignet med de støykart som rapporten tar fatt i. Kan ny rapport om flystøyprognose oversendes?

b) Melsom skole side 24 -25. Elevtallsprognose inklusive Feen skole. I tabellen på side 25 er Feen skoles elever inkludert i tallene fra 6-9 år. Er også tallene for aldersgruppen 10-12 år inkludert Feen, da disse er høyere enn Melsom (dagens situasjon), tabell nederst side 24?

c) Vil Melsom skole kunne ta i mot den økte elevmengden, for eksempelvis 2008 fra 199 til 277, uten at det må foretas investeringer i arealer (bygninger, klasserom etc.)? Ref. tabell side 24 sammenlignet med tabell side 25.

d) Et mer generelt spørsmål knyttet til “netto” vurdering av å overføre elever fra dagens skolested til nytt skolested. Er her økte skysskostnader inkludert?

e) Vedrørende Vear ungdomsskole. Er det gjort vurderinger / vært kontakt med Tønsberg kommune for å sjekke ut deres behov for elevplasser i ungdomsskole i Vear/Hogsnes-området? Tenker her spesielt på naturlig og geografisk nærhet for skoleelevene i denne delen av Tønsberg kommune

Stokke Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**