PRESSEMELDING FRA HEDMARK VENSTRE – Nei til moms på frivillighet!

Momskravet på datasammenkomsten ( The Gathering) i Vikingeskipet på Hamar er uhørt!
The Gathering er kultur og ikke næringsvirksomhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Frivillig ungdomskultur er ikke næringsarrangement
– Venstre er oppgitt over skattemyndighetene i Hedmark som har definert The Gathering som et næringsarrangement. The Gathering er frivillig ungdomskultur på sitt aller beste, sier Erik Ringnes leder i Hedmark Venstre.

– Jeg lurer på om noen av saksbehandlerne fra skattemyndighetene noen gang har satt sine bein i Vikingsskipet, under The Gathering. Hadde de gjort det, ville de sett at deltakerne ikke kommer for å leie tilgang til nettet – tilgang til nett har de hjemme. Dette er et kulturarrangement basert på frivillighet og uten profitt, for ungdom med lidenskap for data. Skatteetaten er fullstendig på villspor i denne saken, de vet tydeligvis ikke mye om ungsdomskultur, fortsetter Ringnes.

Vern arrangementet
Kultur- og kirkeminister Trond Giske har støttet arrangørene av The Gatherings protest mot momskravet. – Giskes støtte har ikke monnet mye, nå må vi som lokalpolitikere vise skattemyndighetene at The Gathering er et non-profit kulturarrangement basert på frivillighet, ikke et sted hvor man kun leier tilgang til nettet uttaler Erik Ringnes.

– Også Venstres nestleder Trine Skei Grande har engasjert seg i denne saken, og hun er helt enig i Erik Ringnes at skattemyndighetene er på villspor i denne saken.- Venstre kommer til å følge denne saken, både lokalt og nasjonalt. The Gathering er et uttrykk for en ungdsomkultur som må vi ta vare på og verne om, sier Grande.

Erik Ringnes, leder i Hedmark Venstre tlf 91808486

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**