Miljøet taper på rød-grønt

– Slik situasjonen er i dag, har Norge mistet et miljøparti etter at SV kom i regjering. Vi viste derimot i regjering at velgerne kan stole på miljøpartiet Venstre, påpeker leder i Østfold Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Miljøvennlig

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Da Venstre deltok i Bondeviks første regjering, hadde vi miljøvernministeren. Den regjeringen gikk av fordi stortingsflertallet med Jens i spissen, ville svekke lovgivingen for å bygge gasskraftverk uten rensing. Dagens regjering følger den samme linja som Jens gjorde da. Finnes der olje og gass, skal den hentes opp, uansett miljørisiko.

Da er det kanskje ikke så overraskende at en fiskeriminister framstår som forkjemper for oljeutvinning i et havområde som er så viktig for fiskeresursene, som utenfor Vesterålen og Lofoten. Mer overraskende burde det vært at landets sosialistiske "miljøparti" ikke ønsker å gå mot dette nå fordi det kan få konsekvenser for deres deltakelse i regjering. Vi ser hvem som prioriterer egne taburetter foran framtidas interesser.

Da Venstre kom med i Bondeviks andre regjering var miljøpolitikken en grunnleggende forutsetning for igjen å delta. Venstre kommer til å følge den miljølinja uansett om det fratar oss en plass i en framtidig regjering. Noen saker er for viktige til å selge unna for å få politisk innflytelse. Kostnaden for framtidas generasjoner kan bli for stor.

Sindre Westerlund Mork
Leder i Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**