Ett Agder!

Venstre vil ha ett samlet Agder!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Fylkesleder Emil Pedersen tar til orde for ett samlet Agder i ikke mindre enn 8 aviser i Agder. Han skriver:

Lillesand vil over til Vest-Agder, og enkelte andre kommuner i Aust Agder har gitt liknende signaler.

Venstre vil ha ETT AGDER! Det betyr ikke at hele Aust-Agder eller deler av fylket skal gli over til Vest-Agder, men at de to fylkene i sin helhet skal slås sammen. Et samlet Agder vil være en mer funksjonell og bærekraftig enhet enn dagens to fylker. Det vil kunne bidra til en god samordning av ressurser og samhandling med næringsliv, kompetanseinstitusjoner, kommuner og regional statsforvalting innenfor området.

Det er av stor betydning at lokaliseringen av de administrative funksjonene fordeles jevnest mulig og bidrar til en balansert utvikling i Agder. Venstre mener at en sammenslåing av Agderfylkene vil gi økt kommunal og regional effektivitet innenfor omsorg, kultur, utdanning og næringsutvikling. Det er imidlertid viktig at ressursene blir brukt mest mulig på selve oppgavene og minst mulig på administrasjon.

Den sittende regjering har lagt de tidligere mye omtalte regionene på is. Det er vel likevel sannsynlig at regioner en gang vil komme, og da må et samlet Agder enten være en egen region eller en del av en større. Agderfylkene må ikke gli fra hverandre! Både historisk, geografisk og ikke minst kulturelt har de to fylkene så mye felles at det ville være tragisk om så skjedde.

Den dagen regioner er en realitet, ønsker Venstre også demokratiske valg til en forsamling på regionalt nivå mellom stat og primærkommune.

EP

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**