Midlertidig fiskemottak på plass

Yngvar Aanonsen jobber iherdig for å sikre driften og samtidig ivareta både fiskere og mottakerledd slik at mange års hard arbeide ikke spoleres som følge av brannen tirsdag. Under et møte på kommunehuset hvor Yngvar Aanonsen, en representant fra IF, ordfører og varaordfører, rådmann og plansjef m fl. deltok ble det klart at det er inngått en avtale med fiskemottaket i Kragerø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Vi ønsker flere båter av denne størrelse velkommen til Risør fiskemotak.

Vi ønsker flere båter av denne størrelse velkommen til Risør fiskemotak.
Foto: Jan Einar Henriksen

Dermed er det akkutte behovet for fangstmottak sikret og i morgen skal Yngvar Aanonsen i møte med mattilsynet for å avklare om det er mulig å etablere et midlertidig mottak bestående av 3-4 store frysecontainere på Holmen i Risør.

Samtidig ble det klart at Risør kommune må fremskynde planarbeidet for å se på det fremtidige behov for fiskemotaket. I så måte er det viktig at de politiske miljø deltar fra starten av slik at de sammen med brukerne kan skissere de fremtidige behov. Like viktig er det å at med eierne av Holmen slik at de to prosjektene nå sees mere i sammenheng enn først tenkt.

Risør kommune er deleier i bygningen og det er ventet at det blir avholdt et forsikringsskjønn for å fastsette erstatningssummen med det aller første. Driftsselskapet har egne avbruddsforsikringer i IF og dette oppgjør vil holdes adskilt fra den bygningsmessige delen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**