Behold Huken naturbarnehage!

Mens 400 barn står uten barnehageplass i Groruddalen vil Grorud bydel legge ned det unike tilbudet i Huken naturbarnehage. Grorud Venstre vil beholde denne barnehagen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Lille Sandal

Foto: Sandal

Huken naturbarnehage står for et særdeles flott alternativt pedagogisk barnehagetilbud for barn fra 3 år. Barna får være ute i skogen flere time hver dag hele året. De lærer om naturen i detalj, får bevege seg fritt, klatre i trær og leke ute i trygge omgivelser.
Barnehagen har 18 plasser. De holder til i et hus som trenger noe oppgradering. Grorud Venstre vil at bydelen skal pusse opp lokalene og beholde driften av denne barnehagen slik den er i dag, skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Akers Avis.

Vi kjenner til bydelens planer om å "flytte" disse plassene til nye Ammerudkollen barnehage. Å bli en avdeling i en stor barnehage betyr at naturbarnehage-tilbudet i praksis forsvinner.
Grorud Venstre gikk til valg på å skape rom for ulike pedagogiske modeller i barnehagene, med vekt på miljø og natur. Vi tror den kunnskapen som barna i denne barnehagen får er viktig for fremtiden, for å skape forståelse for naturen, miljøet og økosystemet.
Det er ikke alle steder barna kan tilbringe så mye tid ute i naturen, lære om og bli glad i skogen og friluftsliv. Vi i Venstre synes Grorud bydel burde gripe den muligheten vi har med marka rett utenfor døren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**