Brann i Risør Fiskemottak

Risør fiskemottak fikk betydelig brannskader da det brøt ut brann tirsdags kveld, og den svarte røyken som veltet opp fra Holmen skapte uro hos såvel fastboende som turister.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fiskemottaket brenner 2

Foto: Jan Einar Henriksen

Wenche og jeg var på veg inn Bremsund med sjekta da vi så røyk fra byen og da det like etter veltet opp svart røyk skjønte vi raskt at det var noe alvorlig forteller varaordfører Jan Einar Henriksen, som tok bilder av brannen etterhvert som han han nærmet seg brannstedet.

Brann Fiskemottak 4

Foto: Jan Einar Henriksen

Fra sjøsiden så det ut som om bygningen fikk betydelig skade og det var åpen ild gjennom taket da brannvesenet fikk satt på vann. Bygnigen eies av bl.a. Risør kommune og det er derfor naturlig at kommunen kommer raskt på banen for å se på mulge alterative løsninger for oppbygging av et nytt fiskemottak basert på erfaringer fra flere års drift og samtidig ivareta fremtidige behov sier Jan Einar Henriksen, som regner med at dette følges opp politisk fremover.

Fiskemottaket brenner 3

Foto: Jan Einar Henriksen

Brannen kom på et verst tenkelig tidspunkt med bare et par dager til oppstart av Risør Trebåtfestival. Samtidig er brannen en påminnelse om hvor viktig det er med skikkelig brannsikring i Risør, ikke minst i forbindelse med trebåtfestivalen hvor det er tettpakket med båter i hele havneområdet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**