– Uheldig WTO-signaleffekt fra Regjeringen

– Jeg synes det er betenkelig at Regjeringen ikke vier mer oppmerksomhet til fiskerispørsmål når WTO-forhandlingene nå er i gang igjen, sier Venstres næringspolitiske talsperson Leif Helge Kongshaug. – Doha-runden handler ikke bare om landbruk, men også om markedsadgang for industrivarer, inkludert fisk. Også der har Norge sterke interesser, men fra Fiskeridepartementet er det taust.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Leif Helge Kongshaug mener det er for taust fra Fiskeridepartementet.

Leif Helge Kongshaug mener det er for taust fra Fiskeridepartementet.
Foto: Rune Kongsro

WTO-landene er denne uka samlet til forhandlinger i Genéve. I forhandlingene deltar utenriksminister Jonas Gahr Støre og landbruksminister Lars Peder Brekk. Ingen deltar fra politisk ledelse i fiskeridepartementet til tross for at dette har vært gjort tidligere.

Tar ikke næringen på alvor
– At landbruksministeren deltar er en selvfølge, påpeker Kongshaug. – Men når to områder der Norge har såpass ulike interesser blir belyst i forhandlinger, så hadde det vært naturlig å sørge for en bredere politisk tilstedeværelse. Beslutninger som blir fattet på dette møtet, kan ha vidtrekkende konsekvenser for fiskerinæringen. Nå fremstår det som om Regjeringen ikke tar næringen på alvor, mener Konghaug.

Usynlig fiskeriminster
Han hevder dette stiller seg i rekken av eksempler på en usynlig fiskeriminister og en usynlig fiskeripolitikk fra Regjeringens side. – Fiskeriministeren bør komme på banen og orientere om hva som er Regjeringens målsetning i denne forhandlingsrunden, også for fiskeripolitikken, avslutter Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**