Har vi bruk for leger som synes Søndeled er en utkant?

Ja en kan saktens spørre, for en ting er at unge leger ønsker et fellesskap de kan konsultere når der dukker opp spørsmål, noe helt annet er å samle legene i store sentrale enheter sier leder av Risør Venstre Jan Einar Henriksen i en kommentar til oppslaget i AAB forleden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Stian Lund (V) får full støtte for at Søndeled skal beholde sin legepraksis fremover

Stian Lund (V) får full støtte for at Søndeled skal beholde sin legepraksis fremover

Dagens nyutdannede leger er vel kjent med moderne media og bruker internett på en helt annen måte enn enn kommunelegen og rådmannen. Dermed bør det være relativt enkelt å etablere moderne kommunikasjonslinjer som sikrer leger mulighet til fellesskap når det trengs, og da tenker jeg ikke snevert på lille Risør og de få legene som er tilgjengelige der, men ser på mulighetene innen Helse Sør-Øst som et minimum.

Jeg stiller meg ogå undrene til at det i annonsen antydes mylighet til å etblere tjenesten utenom Søndeled, for som man roper i skogen får man svar. Spørsmålet blir heller om vi som politikere ønsker å ansette en ny lege som ser å Søndeled som en utkant hvor de ikke ønsker å jobbe.

Nå er jeg i tvil om det faktisk er slik dagens unge leger tenker for jeg har senest i dag snakket med en legestudent som godt kunne tenke seg å overta en etablert legepraksis på Søndeled, og jeg antar at studenten ikke er alene om et slikt synspunkt avslutter Jan Einar Henriksen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**